Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Tio personer alla journalister bör följa

Publicerad: 30 Januari 2009, 07:34

Medievärlden har listat tio personer som alla mikrobloggande journalister borde följa. Personer som driver debatten framåt och/eller använder mikrobloggar i arbetet. (Uppdaterad5)


Ämnen i artikeln:

Joakim JardenbergEmanuel Karlsten

Medievärlden har listat tio personer som alla mikrobloggande journalister borde följa. Personer som driver debatten framåt och/eller använder mikrobloggar i arbetet. (Uppdaterad5)Listan är bara ett utkast, fyll gärna på i kommentarerna! Eller i diskussionen på Bloggy.se.  Observera att många heter olika saker på olika plattformar, så det säkraste är att söka på namnet. Fråga i kommentarerna om det är någon som är svårfunnen!  För presentationer av långt fler personer som använder mikrobloggar, se tråden Hej alla nya ansikten på Bloggy.  Tio personer journalister bör följa: markmedia  Mark Comerford byggde Aftonbladets första sajt och har varit med lite överallt. Lär ut journalistik och sociala medier i Sverige, England och Sydafrika, bloggar på markmedia och är en av de främsta twittrarna i Sverige.  Twitter mymlansofia Sofia Mirjamsdotter håller på att bli mikrobloggens ansikte utåt. Hon är debattredaktör på Sundsvalls Tidning och skriver på bloggen Same same but different tillsammans med Niclas Strandh (deeped) som också bör följas! Twitter / Jaiku / Bloggy emanuelkarlsten Emanuel Karlsten är webbredaktör på dagen.se, bloggar på dagens sajt och var bland de första i Sverige att använda mikrobloggar i sitt dagliga arbete. Twitter / Jaiku / Bloggy sandrina Sandra Jakob är webbredaktör på hd.se och flitig användare av mikrobloggar. En längre intervju med henne finns på Citizen Media Watch. Twitter / Jaiku / Bloggy jocke/jardenberg Joakim Jardenberg är vd för utvecklingsbolaget Mindpark där han också bloggar. Har alltid starka åsikter om framtidsfrågor. Twitter / Jaiku / Bloggy bison Fredrik Wass är frilansare med förflutet på Internet World och bloggar på bisonblog. Skrev ett stort och ofta refererat jobb i Fokus med rubriken ”Molnet förändrar allt”. Twitter / Jaiku / Bloggy JournalistLisah Lisah Pettersson jobbar på SVT:S ABC och använder mikrobloggar i jobbet för att få tips och nyhetsuppslag.  Twitter thomasmattsson Thomas Mattsson är chefredaktör för Expressen Digitala Medier bloggar på Expressen.se och har börjat använda mikrobloggar för att diskutera Expressens arbete på nätet. Twitter / Bloggy zackrisson/micke Mikael Zackrisson är på webbchef på Veckans Affärer, bloggar om nätets utveckling på va.se och är en aktiv mikrobloggare.  Twitter / Jaiku / Bloggy kullin Hans Kullin jobbar med pr och bloggar på Media Culpa. När TU behövde en ersättare till Joakim Jardenberg på redaktionsledardagarna googlades ”dagstidningens död” och valet föll på Kullin Twitter / Jaiku / Bloggy

mymlansofia, bison, markmedia, sandrina, lantz, emanuelkarlsten, zackrisson, thomasmattsson, journalistLisah, jardenberg, kullin

Bubblare: lantz Annika Lantz har börjat sitt mikrobloggande i en rasande fart. Det är personligt, underhållande och antagligen helt rätt för hennes målgrupp. Bloggy Bra om webbutveckling och sociala medier: miriamolsson Miriam Olsson är reporter på Internetworld. Hon använder mikrobloggar som arbetsverktyg och skriver om utvecklingen inom sociala medier.  kristinheinonen Kristin Heinonen jobbar på Sund kommunikation och driver podcasten What’s next tillsammans med Tomas Wennström (tomasw) som också bör följas!  annika Annika Lidne är en pionjär inom det mesta på nätet, liksom Björn Falkevik (falkevik) som kommit längst i Sverige när det gäller att sända rörligt live på nätet. Ligger bland annat bakom Disruptive Media.  pelles Pelle Sten, utvecklingsredaktör på SvD.se diskuterar på mikrobloggarna och förser Jaiku-bubblan med Spotify-listor.  paulamarttila Paula Marttila var tidigare teknisk projektledare på Aftonbladet.se. Nu online strateg, aktiv mikrobloggare och skriver på finska   ArcticStartup.

plindberg Peter Lindberg följer hur journalistik omdefinieras med ny teknik, som det New York Times gjort med sina API:er.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.