Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag25.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Timbro ifrågasätter SVT:s opartiskhet

Publicerad: 19 Augusti 2014, 06:41

En reporter på vetenskapsredaktionen som gjort reportage om klimatfrågor, tillväxt och klyftor, har ett förflutet som politiskt aktiv på vänsterkanten, skriver Timbro Medieinstitut.


Ämnen i artikeln:

SVTTimbro

Reportern har medverkat till en bok om privatiseringar och spökskrivit en debattartikel samtidigt som han jobbade på SVT, skriver Timbro Medieinstitut.

För SVT är det viktigt att reportern inte använt sitt namn utåt i politiska sammanhang de senaste åren. ”Man får inte fronta med sin uppfattning, men man har rätt till en politisk övertygelse, vi lever i en demokrati”, säger Anna Schytt, som är chef för SVT:s vetenskapsredaktion, till Timbro Medieinstitut. Hon säger också att hon har fortsatt förtroende för reportern.

SVT:s vd Eva Hamilton har tidigare sagt att SVT har en policy när det gäller politiskt engagemang som innebär att man inte både kan arbeta som reporter i samhällsfrågor och samtidigt ha ett politiskt engagemang.

Är det någon som jobbar på lönekontoret så kan man demonstrera eller vara partimedlem hur de vill. Men tar man på sig uppgiften att vara programledare eller rapportera om ett specifikt ämne så omfattas man av policyn., sade hon i maj till SVT Medier.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

SVTTimbro

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.