Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag24.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Tiggarreportagen gav folkbildarpris

Publicerad: 19 November 2014, 08:32

En längre reportageserie om tiggarnas situation resulterade i att två reportrar belönades med 10 000 kronor och utmärkelsen Årets folkbildare i går kväll.


Ämnen i artikeln:

Corren

Correns reportrar Jenny Eriksen och Johan Sievers började för 1,5 år sedan att följa tiggarna och deras situation i både Linköping och hemlandet Rumänien.

I går utsågs de till Årets folkbildare av Bildningsförbundet Östergötland med motiveringen:

”Med djup, bredd och analytisk träffsäkerhet levereras insikter till läsarna i en serie artiklar som belyser sociala omständigheter som tiggande EU-immigranter tvingas leva under. Ett utmärkt exempel på en folkbildande roll som utöver annat vilar på en dagstidning”.

Det visar att tiggarnas situation är ett angeläget ämne. Och jag är jättestolt över att jobba på en tidning som fortfarande har viljan och kraften att göra satsningar på viktiga samhällsfrågor. Corren kan lugnt skryta med att vara den tidning som gjort de mest seriösa reportagen om tiggarna, säger Johan Sievers till den egna tidningen.

Ämnen i artikeln:

Corren

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.