Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag11.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Tidningsutdelning senareläggs efter hot mot bud

Publicerad: 17 Januari 2017, 07:01

Ett 80-tal av Dala-Demokratens prenumeranter som bor på Tjärna Ängar kommer framöver att få tidningen först vid sju på morgonen. Anledningen är att tidningsbuden känt sig hotade.


Ämnen i artikeln:

Dala-Demokraten

Enligt Dala-Demokraten ska tidningsbuden den senaste månaden utsatts för flera hotfulla incidenter vilket fått Tidningstjänst och facket Transport att göra en riskbedömning. Därefter har de tillsammans med Mittmedia beslutat att tidningsutdelningen ska senareläggas och ske senast klockan sju i stället.

”Det blir inte lika ensamt då helt enkelt för det är mer folk i rörelse om vi kommer dit lite senare på morgonen”, säger Åström.

De förändrade utdelningstiderna ska utvärderas om en månad och efter det ska det fattas ett nytt beslut om huruvida man behåller de nya utdelningstiderna eller väljer att återgå till de normala. Samt om det krävs ytterligare åtgärder för att trygga arbetsmiljön.

Av de 86 prenumeranter som berörs är 53 av kunderna boende på äldreboende.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Dala-Demokraten

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.