Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Tidningssåpa med konsult i centrum

Publicerad: 3 september 2010, 06:57

Vi vill visa att vi kan vara lite roliga också, mitt i allvaret. Ulf Carlsson, chefredaktör på Östran, spelar sig själv, fast lite ilsknare än i verkligheten, i tidningens film Konsulten.

Ämnen i artikeln:

Östran

I går var det premiär för Östran/Nyheternas filmserie Konsulten på en biografi i Kalmar med röda mattor och bubbel i glasen.

   Styvt 100 kalmarbor slöt upp, säger Ulf Carlsson.

Filmen spelades in under några dagar i somras. Där medverkar ett antal av tidningens medarbetare. Bland annat chefredaktören som sig själv. Dock i en något mer burdus och retlig version.

   Jag har kanske inte anledning att vara så ilsk i verkligheten.

Någon ny karriär kommer inte filmen att föra med sig:

   Jag kände mig inte helt komfortabel framför kameran. Vilket nog kommer att framgå.

Filmen handlar om en konsult som kommer till Östran med uppdrag att öka intresset för tidningen och skaffa fler läsare. Först menar Ulf Carlsson att konsulten jobbar i en lite ovanlig stil. Sedan säger han:

   Fast vi har ju sett ett antal konsulter här under åren och jag kände igen ett och annat. Så han kanske inte är så extrem i alla fall.

Konsulten heter i filmen Chris Karlsson och flyttade till Kalmar för en månad sedan. Han skaffade sig snabbt en hemsida och började bygga upp sin Facebookprofil. Det gick snabbt att etablera sig där. Nu har han över 120 stycken vänner på Facebook. Varav några på konkurrenttidningarna och ett antal från det lokala näringslivet.

   Att det var så lätt att skaffa sig vänner trodde jag inte. Det här är ju oskyldigt, men det kunde ju ha varit något betydligt allvarligare, säger Ulf Carlsson.

Men hur går det för konsulten, blir det fler läsare?

   Redan på premiären i går fick vi några nya prenumeranter.

Kommer han att klara målen?

   Jag kan ju inte avslöja handlingen i förväg, säger Ulf Carlsson.

Det blir sex avsnitt om konsulten som visas på www.ostranplay.se med start på måndag. Biobesökarna fick se premiärfilmen samt ytterligare två.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev