Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Tidningschefen lämnar Lärarförbundet i protest

Publicerad: 24 januari 2018, 12:22

Tidningschefen Annica Grimlund lämnar Lärarförbundet i protest mot att tidningarna ska integreras med kommunikationsavdelningen.


Annica Grimlund lämnar sitt jobb som tidningschef på Lärarförbundet och medlem i ledningsgruppen i protest mot kommande organisationsförändringar. Hon bekräftar för Medievärlden att hon lämnar organisationen helt, men vill inte uttala sig mer om orsakerna.

– Jag är just nu i en väldigt turbulent situation och vill inte säga något idag, men gärna om några dagar, säger hon.

Bakgrunden är den organisationsförändring som föreslogs av en styrgrupp vid ett möte igår. Den föreslår att kommunikationsavdelningen och redaktionerna ska sitta tillsammans och att all information ska planeras samordnat ”Nyheter, berättelser och opinionsbildning ska dra åt samma håll”.

Journalistklubbens ordförande Niklas Arevik kommenterar Annica Grimlunds beslut i tidningen Journalisten:

”Styrgruppens plan är helt oacceptabel. De har tolkat förbundsstyrelsens beslut helt annorlunda än vad vi gör. Det som styrgruppen presenterade på mötet omöjliggör fortsatt oberoende eftersom vi ska sitta tillsammans och planera tillsammans, med kommunikationsavdelningen”, säger han.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.