Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Tidningsbud attackerades i Sundsvall

Publicerad: 13 oktober 2017, 06:52

Postnord. Foto: P Kalle von Hausswolff

Ett tidningsbud på Tidningstjänst i Sundsvall mejades i veckan ned av en mopedist när han cyklade hem från ett arbetspass. Händelsen har polisanmälts. UPPDATERAD


Ämnen i artikeln:

PostNord

Det var när tidningsbudet var på väg hem efter att ha delat ut tidningar som en mopedist körde upp bakom honom och gick till attack. Tidningsbudet fick motta en spark som gjorde att han föll i asfalten. I fallet slog tidningsbudet bland annat sig i huvudet.

Fredrik Lindfors är regionchef på Tidningstjänst AB där tidningsbudet är anställd. Han ser allvarligt på händelsen:

– När vi fick veta det här togs tidningsdistributören omhand för omplåstring och därefter upprättade vi en skadeanmälan till Arbetsmiljöverket.

Tidningstjänst är ett helägt dotterbolag till Postnord och lånar Postnords bilar och varumärke. I en intervju i Expressen har tidningsbudet sagt att hans första tanke efter attacken var att han drabbats på grund av sin Postnord-uniform.

– Jag vill inte spekulera i om det skulle kunna ha något med saken att göra. Men hittills finns det inget som tyder på det. Nu försöker vi göra vad vi kan för att förhindra att något liknande ska inträffa igen.

Fredrik Lindfors bedömer inte att tidningsbudens arbetsförhållanden påverkats något av debatten kring Postnord.

– Nej, min bedömning är att de inte har påverkats.

Vilket ansvar har ni för att era medarbetare ska känna sig säkra när de arbetar och/eller är på väg till och från jobbet?

– Vi är ansvariga för arbetsmiljön och därför gör vi kontinuerliga riskbedömningar. För oss är det förstås viktigt att vår personal känner sig trygg. Därför har vi till exempel gett alla våra tidningsdistributörer larm.

Postnord Sveriges kommunikationschef Per Ljungberg kommenterar händelsen i ett mejl till Medievärlden:

”Det som hänt är naturligtvis mycket olyckligt, men jag vill precis som Fredrik inte spekulera i vad som ligger bakom. Händelsen är polisanmäld och kodad som en smitnings- och trafikolycka samt vållande till kroppsskada.”

Upplever ni att tidningsbudens arbetsförhållanden påverkats av debatten kring Postnord?

”Våra medarbetare ger dagligen service till människor över hela landet och det händer att de får både ris och ros, men det är väldigt ovanligt att medarbetare utsätts våld. Vi arbetar aktivt och målmedvetet med arbetsmiljö- och trygghetsfrågor för att man ska känna sig trygga när man utför sitt arbete”, skriver Per Ljungberg.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

PostNord

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.