Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag27.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Tidningen Bofast skrotas

Publicerad: 15 December 2015, 14:34

Sabos tidning Bofast läggs ned efter ett styrelsebeslut om att tidningen ska ingå i kommunikationsavdelningen.


Bofast har under de senaste åren slagits mot sjunkande upplagesiffror och i dag har man en pappersupplaga på 5 000 exemplar som ges ut åtta gånger per år. Med anledning av de försvårade läget gav Sabos styrelse en utredning i uppgift att se över Bofast framtid. Det förslag som presenterades var att Bofast som den ser ut i dag ska läggas ned för att istället bli en del av Sabos kommunikationsavdelning, rapporterar Hem & Hyra.

Leif Jakobsson, ordförande i Sabo och riksdagsledamot för Socialdemokraterna, säger till Hem & Hyra att tanken är att Bofast ska fortsätta komma ut i pappersupplaga men att innehållet och formen blir en annan. Ett förslag är att Bofast ska bli en medlemstidning.

”Vi ska ta ett policybeslut längre fram. Men det klart att det kommer bli mer fokus på medlemstidning och att Bofast ska bli en del av Sabos kommunikationsavdelning.”

Liberalen Bo Brännström är styrelseledamot i både Sabo och Sabo förlags AB. Han beklagar beslutet att lägga ned Bofast och säger till Hem & Hyra att han hoppas att tidningen ska bli en oberoende journalistisk produkt:

”Jag tycker det är ett skittråkigt beslut. En tidning där bara Sabo skryter om hur bra man är åker i papperskorgen direkt. Bofast har vid ett antal tillfällen granskat medlemsföretag som gjort tveksamma affärer. Tyvärr har det lett till att prenumerationer sagts upp, så på sätt och vis har tidningen huggit av det hand som föder den.”

Tidningen Bofast ges ut av Sabo förlags AB, som är ett helägt dotterbolag till Sabo, de kommunala bostadsbolagens branschorganisation.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.