Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag27.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Tidningarna vinnare på nätet men inte i snabbhet

Publicerad: 18 Maj 2010, 07:45

Finländarna hyser mycket större tilltro till dagstidningarnas webbtjänster än till internet i största allmänhet, visar en färsk undersökning av Tidningarnas Förbund.


För tredje året i rad har Tidningarnas Förbund (”Finlands TU”). låtit det renommerade företaget TNS Gallup Oy mäta medborgarnas  inställning till media.

Nytt för i år är att vi även låtit de drygt tusen tillfrågade ta ställning till dagstidningarnas webbtjänster, berättar marknadsföringsdirektör Sirpa Kirjonen på förbundet för Medievärlden.

Enligt undersökningen ”Mediernas image” (”Medioiden mielikuvat”) värdesätter hela 67 procent av finländarna dagstidningarnas webbtjänster, medan bara 14 procent av de tillfrågade svarar likadant angående nätet i dess helhet.

Och inte mindre än 72 procent av finländarna förknippar dagstidningarnas webbtjänster med sakkunskap, mot 10 procent när man frågar om internet i största allmänhet.

Allt är dock inte frid och fröjd. För även om hela 82 procent av finländarna anser webbens mest betydande egenskap vara att världshändelserna snabbt förvandlas till nyheter, så uppger bara 63 procent att det är så de upplever dagstidningarnas webbtjänster.

Här kan dagstidningarna bli ännu snabbare än idag på nätet, kommenterar Sirpa Kirjonen.

Finländarna hör till de flitigaste tidningsläsarna i världen och hela 80 procent uppger i undersökningen att de värdesätter sin dagstidning.

Motsvarande siffror är 56 procent för televisionen, 44 för radion och endast 22 procent för tidskrifterna.

Sören Viktorsson

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.