Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Tidning överväger stämma skämtsajt

Publicerad: 23 Februari 2011, 05:27

Någon eller några har roat sig med att göra en skämtsajt som liknar Helsingin Sanomat. Men det uppskattar inte tidningsledningen som nu funderar på att göra rättssak av parodin.


För de som kan finska uppges det vara lätt att inse att det rör sig om ett skämt. Bland annat ska en artikel handla om att en skatt hittats i en sockel till huset där Finlands förre statsminister, Matti Vanhanen, bor. Det skriver HBL.fi.

Många artiklar på skämtsajten har också länkar till Helsingin Sanomats sajt. Men att den driver trafik är inget som blidkar Helsingin Sanomats chefredaktör Reetta Meriläinen:

På sätt och vis är det här mycket grovt med tanke på upphovsrätt och skyddande av varumärket. Å andra sidan är skämtet så pass dåligt och hånet genomfört på ett sådant sätt att man inte orkar hetsa upp sig. Trots att denna hånsida inte är något vidare finns här såna element att det är bra att juristerna tittar på ärendet, säger Reetta Meriläinen till HBL.fi.

Här är skämtsajten. Här är orginalet.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.