Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag06.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Tidigare Sportbladetchef förstärker Mittmedia sportredaktion

Publicerad: 31 Maj 2017, 04:20

Per ”PeKå” Englund

Per ”PeKå” Englund som tidigare bland annat varit chef på Sportbladet blir nyhetschef på Mittmedias sportredaktion med ansvar för Dalarna och Örebro.


Ämnen i artikeln:

Sportbladet

Han började sin karriär som sportjournalist på Örebro-Kuriren 1984. Tio år senare började Per ”PeKå” Englund på Aftonbladet där han bland annat var chef för Sportbladet. Han var också bland annat utvecklingschef på Talentum samt hunnit med att skriva ett antal böcker.
Mittmedias sportchef Markus Josefsson kallar det en drömvärvning.

– Vi märker att Mittmedia Sport börjar göra avtryck, då flera personer med tunga meriter söker jobb hos oss. Att ”PeKå” vill komma till oss känns otroligt häftigt och ett bevis på att vi är långt framme inom svensk sportjournalistik, säger han i ett pressmeddelande.

– Det har varit en pojkdröm som gått i uppfyllelse när jag har fått ge ut mina böcker. Men jag har hela tiden känt en längtan tillbaka till sportjournalistiken och för mig är Mittmedia den mest spännande aktören, så det var ett enkelt val att tacka ja, säger Per ”PeKå” Englund.

Ämnen i artikeln:

Sportbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.