Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Tidigare SD-politiker döms för hot mot utgivare

Publicerad: 26 juni 2019, 10:25

Bild på lagbok. Fotograf: Patrik Svedberg.

Två personer som hotat Hall Medias utgåvechef och stf ansvariga utgivare Marie Johansson Flyckt och hennes vän döms till villkorlig dom och 100 dagsböter. De ska också betala skadestånd.


Efter en debatt på en krog i Jönköping inför valet förra året hotade en man och en kvinna Marie Johansson Flyckt, då ansvarig utgivare på Hall Media och en vän till henne. De nu dömda var upprörda över en serie artiklar som publicerats några år tidigare och som fick mannen utesluten ur SD.

”Varför namngav ni min sambo i tidningen, i artikeln”, ska kvinnan, som var aggressiv, ha frågat utgivaren enligt åtalet. Hon ska därefter tre gånger ha kallat Marie Johansson Flyckt för ett könsord och och sagt att hon skulle strypa henne. Mannen hotade sedan att ”nita” Marie Johansson Flyckts vän som försökte lugna ned stämningen.

Mannen döms av Jönköpings tingsrätt för olaga hot till villkorlig dom och 100 dagsböter om 50 kronor för hot mot den man som var i sällskap med Marie Johansson Flyckt. Han ska också betala mannen 6.000 kronor i skadestånd.

Den kvinna som hotade Marie Johansson Flyckt får även hon villkorlig dom och 100 dagsböter á 100 kronor. Hon ska betala Marie Johansson Flyckt 6.000 kronor i skadestånd.

Lucas De Vivo

Reporter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.