Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Tidigare politiker åtalas för hot mot ansvarig utgivare

Publicerad: 10 april 2019, 11:30

Marie Johansson Flyckt, tidigare ansvarig utgivare på Jönköpings–Posten. Foto: Arkiv.

En man som blev utesluten ur SD efter artiklar i Jönköpings-Posten och ytterligare en kvinna åtalas för att ha hotat Hall Medias utgåvechef och stf ansvariga utgivare Marie Johansson Flyckt.


Ämnen i artikeln:

SD

En man som blivit utesluten ur Sverigedemokraterna (SD) och som numera är aktiv i Alternativ för Sverige och en kvinna i 50 års-åldern åtalas för att ha hotat Jönköpings-Postens dåvarande utgivare Marie Johansson Flyckt och hennes vän. Det var Jönköpings-Posten först med att berätta.

Det var efter en debatt inför valet förra året på den lokala Harrys-krogen, där Marie Johansson Flyckt varit för att lyssna och hjälpa till, som det numera åtalade paret gick fram till utgivaren och hennes vän. De uttryckte missnöje över den granskning i JP för flera år sedan som fått mannen utesluten ur hans tidigare parti.

”Varför namngav ni min sambo i tidningen, i artikeln”, ska kvinnan, som var aggressiv, ha frågat utgivaren enligt åtalet. Hon ska därefter tre gånger ha kallat Marie Johansson Flyckt för ett könsord och och sagt att hon skulle strypa henne. Mannen hotade sedan att ”nita” Marie Johansson Flyckts vän som försökte lugna ned stämningen.

Även mannen ska tidigare under kvällen uttryckt sig hotfullt mot den reporter som skrev artiklarna efter vilka mannen uteslöts ur SD. Flera vittnen, bland annat barpersonal på Harrys, styrker den bild som Marie Johansson Flyckt ger av kvällen.

Men den åtalade mannen nekar helt och hållet till anklagelserna. Han tillbakavisar i förhör med polisen att han skulle ha hotat att slå Marie Johansson Flyckts vän och säger sig inte ha hört kvinnan uttala de påstådda hoten. Även kvinnan nekar till händelserna i förhör. Hon menar att Marie Johansson Flyckt ska ha kallat dem för rasister, och att det ska ha föranlett en ”tjafsig stämning”. Hon menar att hon absolut inte hotat någon under kvällen och att hon inte hört något hot uttalas från mannens sida. Hon säger i förhöret att hon upplever det som väldigt jobbigt att historien om hoten sprids och att hon inte fått möjlighet att bemöta dem samt att hon undviker Marie Johansson Flyckt av den anledningen.

Läs också

Utgivare dödshotad av fd politiker (2018-08-30)

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

SD

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News