Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Tiden nysatsar – värvar chefredaktör från statsministern

Publicerad: 25 Januari 2019, 06:39

Erik Nises, som var Statsminister Stefan Löfvens pressekreterare tar över som chefredaktör för Tiden. Foto: Press/ Tiden

Stefan Löfven blir av med sin pressekreterare när den socialdemokratiska idétidskriften Tiden anställer Erik Nises som ny chefredaktör.


Ämnen i artikeln:

Stefan Löfven

Erik Nises, som tidigare jobbat på Aftonbladet och som de senaste åren varit statsminister Stefan Löfvens (S) pressekreterare blir ny chefredaktör för den socialdemokratiska idétidskriften Tiden.

Daniel Färm, chef för Tankesmedjan Tiden, framhåller att Erik Nises har god kännedom om såväl journalistiken som politiken.

”Vi gör nu en nysatsning och är glada att Erik Nises kommer att ansvara för den. Många av de texter som publiceras i Tiden ska på ett tydligare sätt lyftas in i såväl den interna idédebatten inom arbetarrörelsen som det offentliga politiska samtalet. Erik Nises har god förståelse för både journalistiken och politiken, och kommer att kunna se till att Tiden läses av fler som är intresserade av socialdemokratins vägval” säger han i ett pressmeddelande.

Erik Nises säger att han vill göra tidningen mer spännande och jordnära.

”Alla som vill förstå svensk politik kommer att behöva följa arbetarrörelsens vägval noga. De kommer att behöva läsa Tiden helt enkelt”, säger han i ett pressmeddelande.

När Erik Nises lämnade Aftonbladet för Socialdemokraterna sa han tidigare chef Lena Mellin till Resumé att det var en ”märklig övergång”.

Tiden startades av Hjalmar Branting 1908 och bland de chefredaktörer genom åren återfinns bland annat Hjalmar Branting själv, Ernst Wigforss, Gunnar Myrdal och Daniel Suhonen.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

Stefan Löfven

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.