Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Thorbjörn Larsson tar över efter Wifstrand på DN

Publicerad: 17 Augusti 2006, 05:21

Tidningsveteranen Thorbjörn Larsson blir DNs nya chefredaktör. Beslutet fattas idag och enligt dn.se tillträder Thorbjörn Larsson redan 4 september.


– Jag har blivit tillfrågad av styrelsen och ägarna om att bli chefredaktör och ansvarig utgivare för DN och har tackat ja, säger Thorbjörn Larsson till DN.se.
Därmed tar den kanske framgångsrikaste tidningsmakaren i modern tid över Sveriges största tidningsorganisation.
Thorbjörn Larsson lämnade Schibstedsfären för några år sedan när han värvades till Bonniers. Nu är han är vice ordförande i DN och ordförande i Sydsvenskan och finns i TV4 styrelse.
Det var under Thorbjörn Larssons tid som Aftonbladet gjorde den historiska vändningen och gick i fatt Expressen. Han har också varit inblandad i utvecklingen av Stockholm City.
Till dn.se säger Thorbjörn Larsson:
– DN ska fortsätta som hittills som en bred kvalitetstidning. Den ska förklara och fördjupa det som händer. I den allt tuffare mediebranschen behövs tidningar som DN, säger Thorbjörn Larsson.
Anders  Ahlberg

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.