Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Thomas Mattsson: Vi var först med nyheten

Publicerad: 25 Oktober 2012, 07:04

Aftonbladet vann bildjakten. Men Expressen var först ut med nyheten. Det menar tidningens chefredaktör Thomas Mattsson.


Ämnen i artikeln:

Thomas MattssonExpressen

Det var nära att Expressen skulle vara ensamma med nyheten att prinsessan Madeleine förlovat sig enligt Thomas Mattsson.

Är du besviken att Aftonbladet hade samma avslöjande?

Självklart. Men samtidigt: flera miljoner tidnings-, webb- och mobilläsare kan i dag se att Expressen och Aftonbladet är nyhetsledande och att den särskilda nyhetskultur som finns på kvällstidningsredaktionerna generar bra och unikt innehåll. Inom mediebranschen är det ju numera rätt trendigt att tala om allt annat än journalistik, men sanningen är att det fortfarande är viljan att vara först som driver reportrarna att ta fram de nyheter som vi sedan ska tjäna pengar på. Därför är det så viktigt att organisationerna fortsätter att drivas av en lust att berätta, och inte bara en kommersiell affärsplan om att ”paketera”.

De hade bilden inte ni betyder det att Aftonbladet vann?

Aftonbladet vann bildjakten, ja, men Expressen var först ute med själva nyheten. Det var, har jag förstått, rätt nära att vi hade varit ensamma om scoopet och detta är nu tredje gången i år som vi trott oss vara exklusiva men där Aftonbladet, på grund av olika rätt slumpartade omständigheter, haft samma nyheter. De tidigare exemplen är paret Reinfeldts separation och första utdragen ur Zlatans bok.

Men så är det, det hör konkurrensen till, och gång på gång ser vi att kvällspressen som kategori är i en alldeles egen genre och det är också därför som både Aftonbladet och Expressen är lönsamma när andra tidningskategorier har problem.

När fick ni nyheten?

Det kan jag inte kommentera. Men alla vet väl att Johan T Lindwall är synnerligen välunderrättad om våra kungligheter?

Jan Helin: Det blev 2-1 till oss

Ämnen i artikeln:

Thomas MattssonExpressen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.