Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag24.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Thomas Mattsson: Principen är viktigare än pengarna

Publicerad: 26 Maj 2011, 07:05

500 miljoner kronor står på spel. Men även om det bara handlade om en enda krona skulle det kämpas. Det menade Expressens chefredaktör Thomas Mattsson innan rättegången inleddes.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetExpressen

Thomas Mattsson anser att det vore bättre om finansminister Anders Borgs argument handlade om att det rör sig om fem miljarder spelkronor för statskassan. Och att det är för stora pengar att avstå från.

En parallell är reklamskatten som även statsmakten anser är felaktig men att det för tillfället inte finns utrymme att avstå från påpekar Thomas Mattsson.

Målets huvudpersoner, Expressens förre chefredaktör Otto Sjöberg och Aftonbladets förre chefredaktör Anders Gerdin har tidigare dömts till dagsböter för brott mot lotterilagen. Besluten har överklagats och ska nu avgöras av Svea hovrätt.

Åklagare Britt-Marie Hägglund linje är att Otto Sjöberg och Anders Gerdin brutit mot främjandeprincipen. Samt att EG-domstolen menar att Sveriges inställning till spelmonopolet inte strider mot några diskrimineringsregler.

Fler EU-länder har valt egna, och väldigt avvikande, linjer i den här frågan jämfört med EG-rätten. Bland annat Danmark, Norge, Tyskland och Italien.

Sverige är inte värre än något annat land.

Expressens Lars Lindström bevakar också rättegången. Följ hans blogg här:

Spelrättegången börjar idag

”Annonscensuren är skamlig”

Ämnen i artikeln:

AftonbladetExpressen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.