Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag10.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Thomas Mattsson: Nämnden är problemet

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson vill se ett större PO-kansli och en mer aktiv samarbetsnämnd.

Publicerad: 2 September 2010, 10:37


Medievärldens tidigare chefredaktör Anders Ahlberg föreslår en ny organisering av PO-PON för att klara framtidens utmaningar. Expressens chefredaktör Thomas Mattsson tycker att finansieringen är en fråga i nästa led.

Jag tycker att man först måste definiera verksamheten, och sedan fundera över finansieringen. Det är viktigt med ett större PO-kansli för snabbare handläggning av ärendena, PON-fällningarnas publiceringar bör standardiseras och ett klander bör dessutom vara avgiftsfritt för det kritiserade mediet eftersom systemet ju är solidariskt och bland annat har syftet att vi ska se och lära av varandra.

Det här är en opinionstext

Åsikterna som uttrycks i artikeln står skribenten/skribenterna för.

Huvudproblemet, enligt Thomas Mattsson, ligger hos Pressens Samarbetsnämnd.

Pressens Samarbetsnämnd verkar ju rätt passiv och snarast ointresserad av att på allvar stärka det pressetiska systemet, så därför har jag väl numera inte så där jättestort hopp om framtiden för PO/PON. Och om man upplever att systemet inte fungerar är det lika bra att lämna det, det kan man inte kritisera Skånska Dagbladet för. Expressen, däremot, avvaktar Pressens Samarbetsnämnds agerande och så får vi sedan fundera på hur vi ska göra med PO/PON.

Anders Ahlberg: Så kan ett nytt medieetiskt system byggas

Axel Andén

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.