Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Thomas Matsson om sitt beslut att inte maska bilder på fotbollshuliganer

Publicerad: 29 September 2009, 09:56

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson skrev igår på sin blogg om det orimliga i att slentrianmässigt maska bilder på våldsamma fotbollshuliganer.


Varför slutar ni maska bilder på fotbollshuliganer?

– Vi har, naturligtvis, inte fattat ett generellt publiceringsbeslut utan jag har bloggat om att varje publicering prövas efter sina förusättningar. Men jag har sagt att vi inte definition ska ”maska” den som inför tio tusen åskådare på läktaren och en kvarts miljon tv-tittare springer på planen under en match trots att det är olagligt.

Hur identifierar ni vem som är fotbollshuligan?

– Vi har inte sagt att alla huliganer ska outas på bild, men jag vill väcka frågan om varför dansken som bodde i Göteborg och sprang in på idrottsparken och avbröt Danmark-Sverige visas – samtidigt som vi maskar den som springer in på en allsvensk match? Jag tycker man ska pröva varje publicering, det är konstigt att många medier förefaller maska såna bilder slentrianmässigt.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.