Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Thomas Engström till SvD:s ledarredaktion

Publicerad: 24 mars 2017, 07:33

SvD:s ledarredaktion värvar Thomas Engström. Foto Staffan Löwstedt, Svenska Dagbladet.

Författaren och skribenten Thomas Engström blir fristående ledarskribent på Svenska Dagbladet.


Ämnen i artikeln:

FokusExpressen

Thomas Engström är utbildad jurist och skriver främst om kultur, utrikesfrågor och politik. Förutom att han har författat flera böcker har han medverkat som återkommande medarbetare i Expressen, Axess och Fokus. Sedan hösten 2015 är han bosatt i Tbilisi i Georgien.

SvD:s politiska chefredaktör Tove Lifvendahl:

”Jag är väldigt glad och stolt över att Thomas valt att skriva för SvD. Han är en skicklig ​och orädd ​skribent och stilist med en analytisk förmåga som ​utmanar läsaren. Att han numera är bosatt i Georgien gör hans betraktelser av Europa i allmänhet och Sverige i synnerhet extra spännande och angelägna i det politiska läge som råder i dag. Vi behöver ​få in ​nya och andra perspektiv.”

När Thomas Engström levde i Sverige betraktade han sig som en ”konservativ rebell ute på landet”. I Georgien däremot är han mer av en ”storögd lärling i ständig rörelse”, enligt ett pressmeddelande. Och flytten från Sverige han påverkat hans syn på sitt tidigare hemland:

”Sverige är ängsligt och fixerat vid politiska etiketter, medan EU på något sätt är lamslaget under sin egen tyngd. Däremot har min bild av Kaukasus och delar av Mellanöstern blivit mer positiv. Så på vissa sätt är jag mycket mer hoppfull än när jag bodde i Sverige. Då hörde man ju bara talas om allt elände ute i världen och nästan aldrig om det som går framåt.”

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

FokusExpressen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev