Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

The Suns råd: Enkelt är bäst

Publicerad: 26 Januari 2011, 15:05

Har man bara åtta veckor på sig från första tankarna till lansering är det bara en sak som gäller. Att göra det så enkelt som möjligt. Det är Darren Goldsbys erfarenhet efter att ha varit med i processen när The Sun tog steget ut i Ipad-världen.


Ämnen i artikeln:

The Sun

Den 14 juni i fjol var det premiär för The Suns Ipad-version. Det hade gått fort när man tagit fram den. Första tankarna på att man skulle göra den hade kommit bara åtta veckor tidigare.

Så det var ingen färdig produkt då. Och det är den inte nu heller, säger Darren Goldsby, digital solutions manager på News International där The Sun ingår tillsammans med till exempel The Times och News of the World.

Enda sättet att klara den takten var hålla det så enkelt som möjligt. Vilket inte är fel heller om man har mer tid på sig menar Darren Goldsby.

Gör man en mer komplex produktion skapar det mer problem också. Då krävs det mer utvecklar för att bygga. Det blir som kan ställa till problem med och tynga ner. Och allt det där har en prislapp menar han.

Det gäller att tänka uthålligt, speciellt om man inte har en stark ägare i ryggen.

Men appen ska inte bara göras. Den ska helst bära sig också. Darren Goldsby menar att det är för tidigt att räkna ut den gamla affärsmodellen:

Fortfarande betalar väldigt många för en papperstidning där över 40 procent är annonser. Så den modellen är nog inte död ännu.

The Suns app är tillsammans med övriga från News International några av de mest nedladdade i Storbritannien. Det kan Darren Goldsby säga. Men när det kommer till hur mycket de drar in i reda pengar blir han mer svävande:

Mycket bättre än vad vi hade hoppats. Och mycket bättre än webben.

Vill man tjäna mer måste man också utveckla mer. Därför har Darren Goldsby ett antal på agendan:

Utveckla appar för fler plattformar. Inte bara Android.

Utnyttja fler möjligheter i Ipaden. Till exempel gyrofunktionen eller den inbygda kompassen.

Och hitta kommersiella kopplingar till det också.

Ämnen i artikeln:

The Sun

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.