Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag06.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Thailändska regimen hotar att stänga ned Facebook

Publicerad: 16 Maj 2017, 09:42

Förra veckan hotade den thailändska regimen Facebook med rättsliga åtgärder om sociala medier-nätverket inte tog bort ett 100-tal sidor med ”illegalt innehåll” inom ett par dagar.


Ämnen i artikeln:

Facebook

Thailändska internetleverantörer pressas av regimen att strypa tillgången till Facebook i landet om inte sociala medier-nätverket rensar bort en stor mängd innehåll inom en viss tid, rapporterar Guardian. Det handlar bland annat om poster där kritik mot den thailändska kungafamiljen uttrycks. Thailändsk lagstiftning förbjuder nämligen den sortens kritik.

Tidsfristen gick ut på tisdagsförmiddagen svensk tid. Men enligt Guardian fanns Facebook tillgängligt även efter att deadline passerat.

Facebook har tidigare fått kritik för att man censurerat inlägg i Thailand på order av regimen. I januari uppmärksammade Techcrunch hur Facebook blockerat innehåll av en före detta korrespondent på Reuters. Mannen hade tidigare skrivit en bok om det thailändska kungahuset vilken bannlysts av regimen. Facebook ville inte kommentera händelsen.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Facebook

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.