Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Telia tvingas betala Bonnier vid avbruten affär

Publicerad: 18 Juni 2018, 04:49

Om affären mellan Telia och Bonnier inte går i hamn kan Telia få betala 1 miljard kronor i avgift till Bonnier, enligt obekräftade uppgifter till SvD.


Ämnen i artikeln:

BonnierTV4C MoreTelia

Så sent som i förra veckan rapporterades att förhandlingarna mellan Telia och Bonnier fortsätter – trots invändningar från huvudägaren staten. Förhandlingarna rör telekombolagets eventuella förvärv av Bonniers tv-verksamhet, där TV4, C More och finska MTV3 ingår. Planen är att presentera ett köpeavtal före midsommar.

Nu skriver SvD Näringsliv att affären kan bli dyr för Telia även om den inte blir av. Enligt obekräftade uppgifter till tidningen har Telia skrivit på ett hemligt avtal vilket innebär att man kan behöva ersätta Bonnier ekonomiskt om förhandlingarna strandar.

Affären har tidigare bedömts vara värd omkring 10 miljarder kronor. Enligt SvD ska avgiften vid avbruten affär ligga på omkring 10 procent av värdet:

”Det är uppseendeväckande med tanke på att det dels är ganska ovanligt med den här typen av avtal vid den här typen av affär i Sverige. Sedan är beloppet ganska saftigt”, säger en person med viss insyn i förhandlingarna mellan Telia och Bonnier.

Läs också

Bonnier och Telia har kontaktat MPRT

Regeringen lägger sig inte i affären Telia-Bonnier

Telia fortsatt intresserat av Bonniers tv-verksamhet trots kritiken

Premium: Vad vill Bonnier? – reflektioner kring Teliaaffären

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

BonnierTV4C MoreTelia

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.