Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Täppas Fogelberg stängs av tillfälligt

Publicerad: 11 Oktober 2012, 10:55

Radiolegendens framtid hos Sveriges Radio avgjordes vid ett möte med ledningen i eftermiddags. UPPDATERAD


Ämnen i artikeln:

SR

Täppas Fogelberg får inte sända radio på en vecka som straff för sin frispråkighet. Den ”hierarkiska stämningen” på Sveriges Radio har gett honom ”en känsla av DDR”. Det berättar Aftonbladet.

Den kände radiomannen skrev i förra veckan en kritisk debattartikel om konstnären Lars Vilks på SVT Debatts hemsida.

”Jag vet verkligen inte, trots att jag envist hyllar demokratins fördelar framför andra samhällssystem, om jag har lust att via min skattsedel avlöna de poliser som ständigt bevakar honom och som häckar i en husvagn vid Vilks boning eller de Säpoanalytiker som bedömer hoten mot hans person”, menade han bland annat.

I dag konstaterade SR:s representanter i ett inlägg på DN:s ledarsida, där Fogelbergs debattartikel kritiserats, att Fogelberg har brutit mot public service-företagets programregler.

Till Aftonbladet säger Täppas Fogelberg att han tycker att situationen är ”obehaglig” och att han inte vet vad SR menar med att de nu kommer att vidta åtgärder.

Jag vill inte säga så mycket, för att inte trassla till det ytterligare. Jag har i affekt skrivit en för yvig debattartikel i ett kontroversiellt ämne, och Sveriges Radio har ett avtal med staten om opartiskhet och det är heligt alltså, tafsar man på det så blir det trassel, säger han till AB.

Ämnen i artikeln:

SR

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.