Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Tankesmedjan kritiseras av GRN

Publicerad: 15 Oktober 2012, 10:01

Det är tredje gången sedan 2010 som Sveriges Radios satirprogram kritiseras för bristande opartiskhet.


Ämnen i artikeln:

SR

Inslaget i Tankesmedjan i P3 drev med en riksdagsledamots debattartikel om att ålderstesta ensamkommande flyktingbarn. Programledarna diskuterade tänkbara metoder för ålderstester och en av dem menade att man borde testa psyket på människor som ska skriva debattartiklar i DN. Programledaren frågade sig om den namngivne riksdagsledamoten verkligen var frisk nog att få påverka opinionen, och borde vi döma honom som tillräknelig eller avfärda honom som en ensam galning.

Granskningsnämnden för radio och tv bedömer att kommentaren om riksdagsledamotens sinnestillstånd var mycket långtgående och framstod som ett person­angrepp. Inslaget brister därför i förhållande till kravet på opartiskhet, men bristen anses inte så allvarlig att den strider mot kravet på opartiskhet då vida ramar gäller för vad som får sägas i ett satirinslag, samt att utgångspunkten för inslaget var ett debattinlägg av riksdagsledamoten.

Ämnen i artikeln:

SR

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.