Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Talibaner planerar attacker mot journalister

Publicerad: 15 Oktober 2012, 05:40

Den militanta rörelsen är upprörd över mediebevakningen av fallet med den skjutna skolflickan Malala i Pakistan.


Talibanerna uppges därför planera attacker mot de medier och journalister som beskrivit den extrema rörelsen i ”ofördelaktiga” termer. Det skriver landets största engelskspråkiga tidning, News International.

Talibaner över hela Pakistan ska nu ha beslutat att rikta all sin uppmärksamhet mot medieföretag och enstaka journalister istället för mot militären och myndigheterna. Självmordsbombare sägs vara beredda att slå till mot bland annat elektroniska och utländska medier i storstäder som Islamabad och Karachi.

Fallet med den tonåriga skolflickan Malala Yousafzai, som sköts i huvudet av talibaner men överlevde, har lett till internationella fördömanden. Yousafzai kampanjar för flickors rättighet att gå i skolan, något som de ultrareligiösa talibanerna inte accepterar. Hon är just nu på väg till Storbritannien för specialistvård, enligt brittisk media.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.