Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag03.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Talentum: Vi kollar på Metro

Publicerad: 12 September 2014, 12:08

Vid ett stormöte med alla Talentums journalister diskuterades bland annat möjligheten att ersätta anställda journalister med bemanningsföretag.


Ämnen i artikeln:

Talentum

Jag kände att jag var i ett läge där jag vill samla alla och förklara var vi är och hur vi ska jobba i framtiden. Så att journalisterna förstår varför jag tycker att vissa saker är viktiga och får möjlighet att ställa frågor till mig, säger Talentums produktionschef Peter Edhäll till Medievärlden.

Enligt Resumé ställde du förändrade fackliga avtal som krav för att inte ersätta de anställda journalisterna med bemanningsanställda, stämmer det?

Inte alls på det sättet. Jag pratade om att det finns de alternativen också, och det var en diskussion vi hade tänkt hålla inom företaget. Men det jag pratade mest om är vilken enorm potential jag ser i bolaget.

Diskuterade ni Metro?

Ja, självklart är Metro ett intressant case i Sverige, det är nog många som kollar på dem.

Överväger ni att ersätta de anställda journalisterna med bemanningsanställda?

Jag vill absolut inte det. På it-sidan har vi inte gjort det, men vi har tittat på det alternativet. Det måste vi göra på journalistsidan också, men jag tror att vi kan lösa det på ett annat sätt.

Vad är det du vill ha bort ur de fackliga avtalen?

Vi har många lokala avtal som är väldigt gamla. Vi har en skrivning som reglerar hur länge man ska arbeta framför bildskräm exempelvis. Vi behöver inventera dem och ta ställning till vad vi ska ha kvar och inte.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Talentum

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.