Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag26.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

TA blir tredagarstidning

Publicerad: 2 Maj 2017, 09:47

Trelleborgs Allehanda blir tredagarstidning. En intern utredning ser de som den enda lösningen på TA:s lönsamhetsproblem.


Ämnen i artikeln:

Gota Media

I morgon onsdag har Skånemedia styrelsemöte och väntas då besluta om en frekvensnedgång från sex till tre dagars utgivning. Övriga dagar hänvisas prenumeranterna till webben.

– Jag har absolut inga kommentarer och kan naturligtvis inte diskutera ett kommande styrelsemöte, säger Skånemedias vd Johan Larsson.

Som Medievärlden tidigare skrivit har TA:s eventuella frekvensförändring utretts rejält.

Utredningen är nu klar och det finns bara ett alternativ kvar enligt Medievärldens källor – tredagars.

Hur detta påverkar prenumeranterna är oklart (även om det utretts) liksom hur detta påverkar prenumerationspriset. Det är inte heller klart när förändringen kommer att genomföras och om, och i så fall hur mycket, den kommer att påverka bemanningen.

Johan Larsson har tidigare sagt till Medievärlden att det vore möjligt att behålla samma pris vid en nedgång till fem dagar – men inte till tredagars.

Bakgrunden till åtgärden är att Trelleborgs Allehanda har stora problem md lönsamheten. Exakt hur dåligt TA går är inte offentligt eftersom Skånemedia, som ägs av Gota Media, inte särredovisar sina tidningar. Klart är dock att TA går mot en miljonförlust medan gruppens övriga två tidningar, Kristianstadsbladet och Ystads Allehanda, klarar sig hyfsat.

2015 omsatte Skånemedia 266 miljoner kronor och gick med 13 miljoner i förlust.

Trelleborgs Allehanda hade vid senaste TS-mätningen en upplaga på 7 900 exemplar.

Om styrelsen säger ja till förslaget är det sannolikt första gången i tidningssverige som en så drastisk frekvensnedgång genomförs. 2012 gick Herencoägda Skaraborgs Läns Tidning, Falköpings Tidning och Västgöta-Bladet från att vara sexdagarstidningar till att komma ut fyra dagar i veckan.

Lars Ohlander

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Gota Media

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.