Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag26.02.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Syriska journalistförbundets vädjan: Släpp in journalisterna

Publicerad: 12 Juli 2018, 06:40

Hundratals journalister sitter fast vid Golanhöjderna nära den jordanska och israeliska gränsen. Nu vädjar det syriska journalistförbundet till Jordanien om hjälp.


Den senaste tidens våldsamheter i södra Syrien har fått hundratusentals människor att fly från de syriska regeringsstyrkorna. Men eftersom gränserna till Jordanien och Israel är stängda har många flyktingar, varav närmare 300 uppges vara journalister, hamnat i kläm vid Golanhöjderna, rapporterar Journalisten.

Enligt det syriska journalistförbundet befinner sig journalisterna i omedelbar fara varför förbundet nu uppmanar Jordanien att låta journalisterna komma in i landet. Om inte är risken att journalisterna dödas eller grips av regeringsstyrkorna, står i en appell.

På Reportrar utan gränsers årliga pressfrihetsindex hamnar Syrien på plats 177 av 180. Situationen i landet för journalister betraktas som väldigt allvarlig.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.