Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Sydsvenskans prenumeration utanför Appstore

Publicerad: 18 Februari 2011, 12:56

Från och med i går kväll går det att prenumerera på Sydsvenskans Ipad-version. Intäkterna går ograverade till tidningen då köpet görs utanför Appstore.


Ämnen i artikeln:

Sydsvenskan

I går släppte Sydsvenskan prenumerationslösningen för sin Ipad-version. Den som tecknar en prenumeration gör det inne i appen men skickas till en extern webbplats som administreras av Sydsvenskan. Vilket innebär att Apple inte får någon del av pengarna.

En eftertraktad lösning. Inte bara från ekonomiavdelningen.

Ända sedan vi släppte vår Ipadtidning har läsare hört av sig, i princip dagligen, och undrat hur de kan prenumerera på den, säger Anders Olofsson, ansvarig för digitala utvecklingsfrågor inom SDS-koncernen.

Tekniken har fungerat bra i princip. Några läsare har fått gråa sidor i sina appar men efter att en ominstallering har de fungerat.

Lösnummerförsäljningen ligger kvar i Appstore. Och att Apple tar 30 procent av de pengarna gör inte så mycket menar Anders Olofsson.

Lösnummer är inte grejen för oss. Det här är en prenumerationsaffär. Men det kommer att ta tid innan den vuxit till sig, säger Anders Olofsson.

Priset är 499 kronor per helår eller 49 kronor i månaden för befintliga prenumeranter.

Vill man bara ha Sydsvenskan+ kostar det 999 kronor per helår eller 99 kronor per månad.

Ämnen i artikeln:

Sydsvenskan

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.