Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Sydsvenskans klubb kräver mer information

Publicerad: 22 April 2013, 06:48

Tiden Sydsvenskan har på sig krymper snabbt på grund av att det just nu råder en riktigt usel konjunktur. Det skriver vd Lars Dahmén i ett internt mejl.


Ämnen i artikeln:

Sydsvenskan

I en krönika i Journalisten beskriver Sydsvenskans medarbetare Andreas Ekström ett worst case där tidningen om tio år kan ha 50 journalister och komma ut på papper bara en gång i veckan.

Lars Dahmén ser en ännu dystrare framtid i ett internt mejl till Sydsvenskans anställda.

Gör vi inte rätt saker nu så finns vi förmodligen inte om tio år.

Men en sådan utveckling är absolut inte oundviklig:

Vågar vi ta de jobbiga besluten nu så kommer vi ha en stark tidning om både tio och tjugo år. Det är den här diskussionen vi måste ta och tillsammans skapa en Sydsvenskan som står starkt rustad. För alla kan skriva under på att vår journalistik behövs på både kort och lång sikt. Det är vår affärsmodell och vår kostnadsstruktur som inte håller.

Några besked om hur många som kommer att påverkas av organisationsförändringarna har dock inte presenterats. Sydsvenskans vice-vd Anette Östergren skriver i ett mejl:

När det gäller de diskussioner som under den senaste veckan förekommit i branschmedia så hänger dessa nära samman med de förändringar av tidningen som är på gång. Det är först när vi vet vilken tidning vi ska göra som vi också vet hur vi ska vara bemannade.

Både hon och Lars Dahmén menar att de informerar så mycket de kan. Men tidningens journalistklubb menar att ledningen misslyckats rejält på den punkten. I ett uttalande säger man:

Sydsvenskans journalistklubb är beredd att ta sitt ansvar och samarbeta för tidningens överlevnad, men detta kräver att arbetsledningen är öppen och ärlig med sina avsikter och planer för framtiden. Klubbens medlemmar efterlyser en ökad transparens, snabbare information och mera kommunikation från arbetsgivarens sida. Missnöjet gäller även den obefintliga informationen angående City och konsekvenserna av samgåendet samt tystnaden när det gäller uppsägningar på andra avdelningar i huset.

Nya sparkrav på Sydsvenskan

Ämnen i artikeln:

Sydsvenskan

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.