Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag19.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Sydsvenskan visade inte huliganens ansikte

Publicerad: 26 Maj 2011, 06:27

Svenska Dagbladets redaktionschef Martin Jönsson och Sydsvenskans chefredaktör Daniel Sandström har båda bloggat om sina beslut när det gäller att visa huliganens ansikte.


Martin Jönsson skriver att det handlar om en av de offentligaste av arenor man kan tänka sig. ”En allsvensk fotbollsmatch, direktsänd i TV, är ingen plats man kan gömma sig undan på. Kliver man in på den arenan och begår brott som får stora konsekvenser får det också konsekvenser för en själv.”

Sydsvenskans chefredaktör Daniel Sandström tog ett annat beslut, han skriver: ”I det här fallet är det inte svårt att se att huliganen nu lever med en reell hotbild, han har också fått skydd av polisen. Att då namnge honom eller identifiera honom skulle kunna förstärka hotbilden mot honom, till och med sanktionera en klappjakt på honom. Med andra ord: publicitetsskadan skulle kunna bli stor.

Samtidigt är det lätt att konstatera att identiteten på förövaren i detta fall har ett mycket lågt allmänintresse (hade det rört sig om en offentlig person hade saken förstås varit annorlunda). Det är handlingen som är intressant, inte namnet.”

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.