Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Sydsvenskan tabloid även utan DN

Publicerad: 26 Maj 2004, 12:14

Sydsvenska Dagbladets styrelse beslöt på onsdagseftermiddagen (26/5) att tidningen skall göras om till "full" tabloid, det vill säga att även A-delen, som i dag är i fullformat, tabloidiseras. Övriga delar och bilagor i Sydsvenskan trycks redan i dag i tabloidformat.


Styrelsen gav också tidningsledningen mandat att bestämma n ä r övergången skall ske, med det enda förbehållet att det sker före årsskiftet.
Beslutet är därmed identiskt med det som Göteborgs-Postens styrelse tog för någon vecka sedan.
Sydsvenskans vd Bo Wigernäs välkomnar beslutet och tror att det är bra för både läsare och annonsörer. Och nu väntar man både i Malmö och Göteborg på att Dagens Nyheter skall bestämma sig för tabloid eller inte (vilket sker den 10 juni).
– Vi har ju ett annonssamarbete i det så kallade Citypaketet med GP och DN. Men klart är att om DN i n t e går över till tabloid så gör vi på Sydsvenskan det i alla fall.
– Den ekonomiska kalkyl vi gjort för en övergång innehåller naturligtvis som alltid vid sådana här förändringar en riskbedömning. Men jag tror vi hanterar det hela.
Om DN också väljer tabloidvägen är det enligt Wigernäs rätt naturligt att övergången för de tre tidningarna sker samtidigt.
En följdeffekt blir också att Skånska Dagbladet byter format till tabloid eftersom man indirekt omfattas av Citypaketet.
– Går DN över gör vi det, säger Skånskans vd Richard Kling.
Tilläggas kan att Thomas Axén, vd för Bonnier Dagstidningar är styrelseordförande i Sydsvenskan. Han är också styrelseordförande i Dagens Nyheter, vars styrelse alltså skall sätta ner foten i tabloidfrågan om ett par veckor.
LARS OHLANDER
Lars Ohlander

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.