Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag17.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Sydsvenskan planerar flytt in till stan

Publicerad: 30 juni 2009, 05:37

Sydsvenska Dagbladet har planer på att lämna tidningshuset på Segevång utanför Malmö och flytta in i ett nytt stort kontorskomplex i centrala staden om ett par år.


Ämnen i artikeln:

Sydsvenskan

Långt framskridna förhandlingar förs med ägarna bakom jätteprojektet World Village of Women Sports, ett centrum för alla typer av kvinnoidrott, beräknas kosta 2,2 miljarder kronor att uppföra.

Centret ska även innehålla kommersiella lokaler och byggas centralt i Malmö vid Hästhagens idrottsplats. Anläggningen ska omfatta ett helt kvarter och omfatta mellan 70 000 och 100 000 kvadratmeter.

– Vi för de diskussionerna och hoppas att alla bitar ska falla på plats, säger Sydsvenskans ekonomichef Johan Belfrage.

– Bakgrunden är att vårt gamla tidningshus inte är så funktionellt för en modern arbetplats. Tidningens olika avdelningar måste komma närmare varandra. Vi vill öka integrationen och skapa öppna landskap.

Ett stort problem inför den planerade flytten, om cirka två år, är att Sydsvenskan har ett bindande kontrakt med det nuvarande tidningshusets ägare, en tysk fastighetsfond, till 2017.

– Det blir då vår sak att hitta nya hyresgäster till de 14 000 kvadratmeter vi lämnar, säger Belfrage.

I den nya fastigheten väntas tidningen behöva betydligt mindre ytor än man har i dag.

Sydsvenskans tidningsskrapa, vid Malmös infart, har sedan i början av 1960-talet, varit något av ett landmärke. Fastigheten såldes 2006 av Bonniers/Sydsvenskan till det Londonbaserade investmentbolaget NEP med en reavinst på 100 miljoner kronor.

Bara något år senare såldes huset vidare till den tyska fonden för, enligt uppgift, 315 miljoner kronor.

– Förutom att vi får en bättre fungerande arbetsplats finns det ett mervärde i att vara fysiskt närvarande i centrala stan, säger Johan Belfrage.
Lars Ohlander

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Sydsvenskan

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.