Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Sydsvenskan ökar sin lokalbevakning

Publicerad: 29 Oktober 2012, 11:13

Sydsvenskan gör om sin lokaldel och slutar editionera Malmö-Lundmaterialet. Samtidigt återupptas bevakningen av Eslöv, som legat nere sedan 2008.


Ämnen i artikeln:

Daniel SandströmSydsvenskan

Som det är idag får Malmöborna mindre av Lundamaterialet och Lundaborna mindre av Malmö, säger Sydsvenskans chefredaktör Daniel Sandström.

Men regionen är ju allt mer integrerad och ur regional synpunkt är det ju lite underligt att man inte kan läsa allt från den kommun man jobbar i, bara den man bor i. Därför ska allt Malmö/Lundamaterial från den 7 november gå genomgående och då med respektive ort först i tidningen. På det här sättet får alla allt, kan man säga.

Och det är i samband med omgörningen som Eslöv åter blir en bevakningsort. Sydsvenskan lämnade orten för fyra år sedan, vilket väckte stort missnöje bland tidningens då ca 3 000 abonnenter. Eslöv ingick då i den så kallade Omkretsen, kommuner utanför Malmö/Lund.

Det vore ologiskt att inte ta in Eslöv i Lund med tillhörande omkretskommuner. Vi kan inte riktigt konkurrera med Skånskan där men vi kan göra mer. Vi har en intressant läsekrets som jobbar i Lund eller Malmö och bor i Eslöv. Dessa vill vi ta vara på.

Ni lade ner i Eslöv för fyra år sedan av lönsamhetsskäl blir det lönsamt nu?

Nja, då hade vi två reportrar och redaktion i Eslöv och då var det en dyr satsning. Men nu kommer en reporter i Lund att ha en Eslövshatt och det är mer sunt ekonomiskt. Det här är ett sätt att göra oss mer relevanta i regionen, på sikt påverkar det också lönsamheten.

Eslöv är Skånskans kanske starkaste fäste i Skåne, med nio journalister som bevakar hela Mellanskåne.

Vi får väl se vad Sydsvenskan gör. Konkurrens är ju alltid bra och behövs det vår vi väl skärpa oss, säger Skånskans chefredaktör Jan A Johansson

Tilläggas kan att för ett 20-tal år sedan fanns den fem tidningar representerade i Eslöv Sydsvenskan, Arbetet, Skånska Dagbladet, Mellersta Skåne och Eslövstidningen (NST). Efter Sydsvenskans sorti 2008 fanns bara Skånska Dagbladet kvar.

Lars Ohlander

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.