Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Sydsvenskan lägger ut försäljning – 12 jobb bort

Publicerad: 1 December 2006, 09:28

En inkallad löntagarkonsult kunde inte ändra Sydsvenskanledningens beslut att lägga ned tidningens säljavdelning. Tolv prenumerationssäljare riskerar nu att förlora jobben, samtidigt som telefonförsäljning läggs ut på ett externt bolag.


– Vi lägger ned hela säljavdelningen och outsourcar vår telefonförsäljning till ett fristående telemarketingbolag, vilket är inte klart än, säger försäljningsdirektör Joakim Rademacher.
– Åtgärden innebär stora kostnadsbesparingar – i storleksordningen två miljoner kronor per år.
De fackliga organisationerna har varit starkt negativa till nedläggningen och kallade tidigare i höst in en löntagarkonsult.
– Det förändrade inte själva beslutet, säger SDS personaldirektör Anette Östergren.
– Men vi har ännu inte varslat någon om uppsägning. Det finns alternativ, som t ex omplaceringar eller att eventuellt gå över till det bolag som tar över. Vi får se vad det blir.
Anette Sjölin är HTF-klubbens ordförande:
– Samtliga tre fackklubbar, HTF, SJF och GF, är motståndare till denna outsourcing. Prenumerationsförsäljningen tillhör en av tidningens kärnverksamheter och vår bestämda uppfattning är att den bör behållas i huset. Det är oerhört tråkigt att tolv medarbetare nu riskerar att mista sina jobb.
Facket fortsätter nu förhandlingarna om de tolv säljarnas framtid.
Lars Ohlander

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.