Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag30.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Sydsvenskan lägger ner City startar Hallå

Publicerad: 19 Augusti 2015, 11:35

Sydsvenskan lägger ner City och satsar i stället på en hemburen gratistidning även i Malmö och Lund. Målet är att inga anställda kommer att sägas upp. UPPDATERAD


Den 22 oktober kommer första numret av Sydsvenskans nya gratistidning Hallå ut i Malmö och Lund. Samtidigt läggs den ställdistribuerade gratistidningen City ner.

Tidningen har under en period inte burit sina kostnader samtidigt som pendlarna allt mer har övergått att läsa den i mobilen.

Det är svårt att se hur det ska gå vända den trenden, säger Pontus Bodelsson, vd för HD-Sydsvenskan till Medievärlden.

I nuläget har City Malmö/Lund nio anställda. Vad som kommer att hända med dem är inte klart. Enligt Pontus Bodelsson, kan de till exempel få fortsätta på den mobilredaktion som tidningen ska satsa på eller ingå i den utökade Hallå-redaktionen.

Inget är hugget i sten men det finns utrymme för dem i organisationen, säger Pontus Bodelsson.

Hur stor upplaga de nya Hallå-editionerna ska ha och exakt var den ska delas ut är inte klart.

Nu ska vi sätta oss ner med annonsörerna och prata igenom hur de vill ha det, säger Pontus Bodelsson.

Hallå kom hösten 2013 i Helsingborg, Höganäs, Ängelholm och Landskrona och finns sedan hösten 2014 även i Vellinge, Lomma, Bjärred och Kävlinge. Den är  hemdistribuerad och kommer en gång i veckan med personporträtt och människor i fokus. Tidningschef är Kersti Forsberg som innan var chefredaktör på City Skåne.

City Malmö/Lund kom med sitt första nummer i september 2006. Då som en avläggare till den gratistidning Mikael Nestius och några andra startade 2002 med namnet Stockholm City. Då startades också en edition i Göteborg. Den lades dock ner efter bara knappt två år. Samtidigt tog Sydsvenskan över ägandet av City Malmö/Lund.

2008 togs beslutet att City Stockholm skulle gå ner till tredagarsutgivning. Den edition som fungerade bäst ekonomiskt var Malmö/Lund som fortsatte med femdagarsutgivning.

2009 flyttade redigeringen till Stockholm och utgivningen drogs ner till två dagar i veckan.

2010 gjorde City Skåne en vinst på tre miljoner och startade ett antal nya editioner. Vid årsskiftet fanns City Helsingborg, City Malmö, City Lund och City Kristianstad.

2011 lades Stockholm City ner.

2013 lades City Landskrona, City Kristianstad och City Helsingborg ner..

Då läggs City-tidningarna ner

HD-Sydsvenskan utökar satsningen på gratistidningar

Hon leder ett ”dumlokalt” demokratiprojekt

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.