Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag01.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Sydsvenskan förhandlar om nytt tryckeri

Publicerad: 5 Juni 2003, 11:37

Sydsvenska Dagbladet ligger i förhandlingar med tre olika, externa tryckerier om att ta över hela eller delar av tidningens tryckning. Ett av alternativen är att använda kapacitet på andra sidan sundet, i Danmark.


– Jag kan bara bekräfta att vi förhandlar med tre tryckerier som vart och ett skulle kunna ta över delar av vår tidningsproduktion på kort sikt, säger Sydsvenskans vd Bo Wigernäs, som dock inte vill gå in på vilka tryckerier det är.
Bakgrunden är SDS-ledningens missnöje med Bonnierägda Bold Printing i Fosie som haft allvarliga produktionsstörningar under våren, vilket drabbat huvudkunden Sydsvenskan hårt bland annat med upprepade förseningar.
För några månader sedan bedömdes situationen så allvarlig att tidningsledningen började söka alternativa tryckerier.
Dessa förhandlingar har nu kommit så långt att ett avtal ska kunna tecknas den närmaste tiden.
– Vi menar allvar med det här, om nu någon skulle tro något annat, säger Bo Wigernäs. De tryckerier vi samtalar med är mycket positiva och det kan mynna ut i att vi lyfter bort en del av produktionen från Fosie, även om situationen där förbättrats något den senaste tiden.
Enligt Bo Wigernäs undersöker man nu hur distributionen  ska klaffa när/om man väljer andra tryckmöjligheter.
I Danmark lär finnas ledig tryck-kapacitet både i Köpenhamn (Dansk Avistryckeri) och i Helsingör, där det finns en 128-sidors press ägd av Söndagsavisen och Dansk Avistryckeri.
LARS OHLANDER

Lars Ohlander

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.