Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag26.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Sydsvenskan: Ett klockrent avslöjande

Publicerad: 30 Oktober 2008, 14:40

Sydsvenskans rapportering om HSB:s gräddfil i Skåne tvingade flera höga chefer att lämna sina uppdrag. - Ett klockrent avslöjande, säger Jens Mikkelsen, reporter på Sydsvenskan som tillsammans med kollegan Johan Wessman är nominerad i klassen Årets Avslöjande.


Ämnen i artikeln:

Stora JournalistprisetSydsvenskan

Under två månader i våras publicerade Sydsvenskan ett 20-tal artiklar om HSB:s märkliga affärer i Skåne. Om fallskärmar, lyxbilar och HSB-toppar som planerade att åka till fotbolls-EM för medlemmarnas pengar.

Det började med ett tips som Jens Mikkelsen, som arbetar på Sydsvenskans redaktion i Lund, fick om en dyr tjänstebil. Sedan växte härvan snabbt.

Efter en kort tid började Jens Mikkelsen att samarbeta med Johan Wessman, som var utlånad till Lund från ekonomiredaktionen.

– Det känns fantastiskt roligt att vi haft möjlighet att göra det här grävet i Lund parallellt med annat nyhetsarbete. Att vi jobbat tillsammans har betytt väldigt mycket.

Redan efter de tre första artiklarna som publicerades under ett veckoslut kom det över tusen läsarkommentarer. Ungefär var tredje kommentar innehöll ett tips som reportrarna kunde gå vidare på.

Konkurrensen i klassen Årets Avslöjande är knivskarp. Övriga nominerade är SVT Uppdrag Granskning för ett reportage om smutsig hantering av städpersonal på hamburgerrestauranger och Kaliber/SR Ekot för en serie reportage om dödsfall på svenska häkten.
{embed class_sfx=-inner&where=category&where_id=3}

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.