Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag12.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Sydöstrans granskning för hård för Sweden Rock

Publicerad: 29 April 2011, 10:13

Sydöstran får inte någon ackreditering till årets upplaga av Sweden Rock. Granskningen av fjolårets festival blev för mycket. Oprofssigt, tycker Sydöstrans chefredaktör Gunnar Svensson.


I början av juni hålls varje år en rockfestival i Sölvesborg. I år kommer den att gästas av bland andra Ozzy Osbourne, Judas Priest, Whitesnake, Saxon och ett stort antal andra storheter på hårdrocksscenen.

Men Sydöstran nekas ackreditering till den fyra dagar långa hårdrocksfesten. Och festivalens talesmän vägrar tala med tidningen.

Tidningen kommer dock att bevaka den ändå.

Men det blir mer svårjobbat utan ackrediteringar, säger Sydöstrans chefredaktör Gunnar Svensson.

Orsaken till att det skurit sig är en artikel i samband med fjolårets festival. Där berättade tidningen bland annat om hur stora biljettintäkterna varit, vilka aktieägarna var och hur stor utdelning de fått. Något som fick Sweden Rock att avbryta alla förbindelser med Sydöstrans journalister:

Oproffsigt, speciellt när man är så här stor, tycker Gunnar Svensson.

Ångrar du publiceringen?

Nej, absolut inte. Det är tjänstefel att inte tala om det man vet. Vår uppgift är att granska och spegla. Om sedan ägarna blir upprörda är det inget vi kan göra något åt. Och ägarna till alla andra företag som vi granskar tål det.

En konsekvens av Sweden Rocks beslut är att Sydöstrans fotografer inte kan komma nära scenen.

Kommer ni att använda er av BLT:s fotografer den här gången?

Jag vill inte gå in på hur vi får våra bilder. Men det kommer att vara från proffsfotografer. Läsarna kommer inte att märka någon skillnad jämfört med tidigare år.

Sydöstrans text om bojkotten här:

Sydöstrans text som orsakade bojkotten här:

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.