Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Sweden Rocks tidningar på villovägar efter tryckeriets miss

Publicerad: 13 juni 2019, 05:55

Sweden Rock Magazines tidningar är borta. Foto: Wikimedia.

Hela prenumerantupplagan av Sweden Rock Magazines senaste nummer har skickats till fel personer. Nu blir tidningen veckor försenad.


Runt om på hallmattor i Sverige har det dimpt ned exemplar av Sweden Rock Magazine – men inte hos prenumeranter. I stället har utgåvan hamnat hos prenumeranter på någon annan tidning. Det eftersom tryckeriet av misstag tagit fel fil. Det är i nuläget oklart vilka prenumeranter det är som fått sig ett gratis exemplar av rocktidningen.

Det är dock för tidigt att säga hur missödet slår mot tidningen, säger redaktören Christian Lindell.

– Vi upptäckte det här i går, och vad vi förstått hittills har prenumeranterna förståelse för det. Det är det viktiga för oss.

Nu har arbetet med att trycka en ny upplaga till prenumeranterna påbörjats.

– Den kommer att skickas ut i början av nästa vecka, säger Christian Lindell.

Kommer ni att fortsätta med samma tryckeri efter det här?

– Det återstår väl att se, men jag hoppas att vi ska kunna komma överens om något, säger Christian Lindell.

Tidningen och tryckeriet har inte kommit överens om någon form av rabatt eller liknande lösning, säger Christian Lindell.

Den del av utgåvan som säljs i butik kommer att distribueras som vanligt. Dessutom har tidningen bestämt sig för att utöka prenumeranternas tidning till nästa nummer, som kompensation för förseningen.

– Nästa nummer blir det tjockaste hittills, det blir fullspäckat med hårdrock. Prenumeranternas tidning är alltid minst åtta sidor tjockare än den som vi säljer i butik. Men nu blir det ytterligare åtta sidor i prenumeranterna, säger Christian Lindell.

Lucas De Vivo

Reporter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.