Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

SVT vinner Emmy

Publicerad: 22 november 2016, 07:07

Deltagarna i Allt för Sverige 2015. Foto: Knut Koivisto

SVT-serien Allt för Sverige tog i natt hem det internationella Emmy-priset i kategorin Non-Scripted Entertianment på en gala i New York.


Ämnen i artikeln:

SVTHanna Stjärne

”Jag vet inte när jag blev så här galet glad senast! Jag är så jäkla stolt över programmet, deltagarna, alla som sliter häcken av sig för att dom vill att det ska bli precis så här bra. Fasen, vi förtjänade det. Allihop”, säger programledaren Anders Lundin som mottog priset i New York.

Allt för Sverige har sänts i fem säsonger sedan det hade började sändas 2011. Just nu sänds den sjätte säsongen. 2015 års programserie var Emmynominerat. Brasilianska Adotada, brittiska Gogglebox och sydkoreanska I can see your voice hade också chans att vinna klassen.

”Jag är så glad över att SVT vinner en Emmy! Allt för Sverige är ett oemotståndligt program, som med skratt och tårar tar sig an en av vår tids svåra frågor. Att uppleva sitt land genom andras ögon har gett många av oss nya insikter. Och inte minst visat att man genom att hitta sin historia kan hitta sig själv”, säger SVT:s VD Hanna Stjärne, vd för SVT, i ett pressmeddelande.

Serien produceras av Meter för SVT, med Christer Åkerlund som producent och Ebba Adielsson som SVT:s projektledare.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVTHanna Stjärne

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.