Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

SVT: ”Vi tar ansvar för att inte pressa priserna”

SVT upphandlar delar av textningen för att värna marknaden och uppmanar facket att förhandla direkt med den kritiserade underleverantören BTI, skriver Adde Granberg produktions och teknikdirektör SVT i en replik till Medietextarna.

Publicerad: 9 april 2019, 07:21

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

SVT:s teknikdirektör Adde Granberg. Foto: SVT/Janne Danielsson.


Ämnen i artikeln:

SVT

Linus Kollberg, ordförande i fackklubben Medietextarna, skriver i en text om missförhållanden för medietextare som frilansar för SVT:s underleverantörer.

SVT upphandlar dessa tjänster noga och vi har två leverantörer med textning- och översättningsuppdrag.

Vi har 65 procent självförsörjningsgrad i verksamheten och vill värna marknaden utanför med resterande 35 procent.

Vår bild är att vi betalar bland det högsta priset per minut på marknaden och tar ansvar för att inte pressa priserna. Vårt fokus är kvalité.

Vi har vid några tillfällen blivit uppvaktade av fackklubben Medietextarna som vill att vi går in och granskar vår underleverantör BTI. SVT har dock valt att inte lägga sig i leverantörernas personalstrategi gällande andelen anställda och intag av frilansande medietextare. Frågan är komplex eftersom man ofta får betalt per minut som textas och översätts och då påverkas också lönen beroende på hur snabb man är.

Vi värnar en fungerande och hållbar marknad utanför SVT och vi uppmuntrar därför fackklubben Medietextarna att föra dialog direkt med vår underleverantör BTI.

Adde Granberg
Produktions och teknikdirektör SVT

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News