Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

SVT: Vi pekar inte ut Josefin Nilssons ex-pojkvän

Publicerad: 27 Mars 2019, 06:54

Josefin Nilsson. Foto: Privat/SVT.

Josefin Nilssons ex-pojkvän anklagar SVT för att ha pekat ut honom som skyldig till hennes död. Men SVT säger att det inte stämmer, skriver Aftonbladet.


Ämnen i artikeln:

SVT

Dokumentären om sångerskan Josefin Nilsson, som dog 46 år gammal 2016, har väckt starka känslor. Många har kopplat ihop hennes död med den misshandel som hon utsattes för av hennes ex-pojkvän. Mannen, som dömdes till villkorlig dom för misshandel mot Josefin Nilsson 1998, är skådespelare och jobbar på Dramaten. Efter att dokumentären visats har det hållits protester utanför hans arbetsplats och en pjäs som han medverkar i har ställts in och lagts ned av Dramatens ledning.

Det har fått den utpekade skådespelaren att anklaga SVT för att ha kopplat samman domen om misshandel med sångerskans död 20 år senare.

”Direkt eller indirekt blir jag anklagad för hennes död, vilket ju är fruktansvärt”, säger mannen till Aftonbladet.

Han uppger även att han kan komma att ta till rättsliga åtgärder mot SVT.

”Jag har kontaktat en advokat som gått igenom det här. Jag har inte orkat göra det själv”, säger han till Expressen.

Men SVT:s projektledare för dokumentären Emelie Persson håller inte med den kände skådespelaren. Till Aftonbladet säger hon att dokumentären handlar om Josefin Nilssons liv, inte om den utpekade mannen.

”Vi har inte anklagat någon för Josefins död i dokumentären. Man bör se hela filmen innan man konstaterar en sådan sak. Det är uppenbart om man ser hela filmen att vi inte anklagar någon specifik gärningsman för hennes tragiska bortgång”, skriver Emelie Persson till Aftonbladet.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.