Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

SVT: Vi lägger inte ner i Norrland

Publicerad: 17 Oktober 2013, 11:28

SVT dementerar uppgifter om att Nordnytt och Mittnytt ska läggas ner.


Ämnen i artikeln:

SVT

SVT utreder besparingar i Norrland. Utredningen är ännu i planeirngsstadiet, och inga beslut är fattade, enligt Olov Carlsson, divisionschef för nyheterna på SVT.

”Vi har inte för avsikt att släcka eller lägga ner Nordnytt eller Mittnytt. Vår ambition är att fortsatt finnas kvar med lika stark redaktionell kraft i Luleå, Sundsvall och övriga orter i Norrland”, säger Olov Carlsson, divisionschef för nyheterna på SVT.

Däremot kan det bli besparingar när det gäller tekniken för utsändning så att programmet bandas en kort tid innan det sänds.

SVT utreder om man kan spara på resurser för teknisk utsändning, det vill säga att programmet bandas en kort stund innan det sänds.

”Vi kan konstatera att vi inte klarar vårt demokratiska uppdrag på andra håll i Sverige. Hur vi ska klara av att bibehålla vår publicistiska ambition i Norrland och stärka vår journalistik samtidigt som vi vill bli bättre på andra håll är den stora utmaningen. Men vi tänker inte lämna något av de nordliga länen. Vi ser också, precis som alla andra medieföretag, att nya konsumtionsvanor slår sönder den traditionella nyhetsförmedlingen. Det behöver vi, som alla andra, ta på allvar”

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.