Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag15.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

SVT: Vi delar inte bilden av dåliga avtal och arbetsvillkor

Alla är måna om ett public service som produceras under hållbara villkor. Att frilansande tv-fotografer skulle erbjudas dåliga avtal och arbetsvillkor håller vi inte med om, skriver Catharina Gilljam, produktionschef på SVT, i en replik till Putte Salminen.

Publicerad: 8 April 2019, 06:41

Catharina Gilljam, produktionschef på SVT. Foto: Charlotta Lambertz/SVT


Ämnen i artikeln:

SVT

Putte Salminen, verksamhetsledare på Bildleverantörernas förening, skriver i en text att SVT missbrukar sin dominerande ställning gentemot frilansande tv-fotografer. Vi delar inte bilden av dåliga avtal och arbetsvillkor.

SVT har ett har ett kontinuerligt inflöde av produktionspersonal, det är en viktig förutsättning för att public service ska lyckas med sitt uppdrag – att hela tiden berätta nya berättelser för publiken.

Det här är en opinionstext

Åsikterna som uttrycks i artikeln står skribenten/skribenterna för.

Våra fotografer har en bärande och viktig roll när det kommer till utvecklingen av nya produktionsformer och vi vill vara en attraktiv arbetsplats för de bästa kreatörerna.

De frilansavtal som vi har på exempelvis inspelningsavdelningen i Stockholm är samma för alla yrkeskategorier som frilansar hos oss. Avtalen är framtagna med syftet att vi ska ha en tydlig affärsuppgörelse. Ersättningen som SVT betalar ligger i linje med de arvoden som är standard på frilansmarknaden, varken mer eller mindre.

Alla är måna om ett public service som produceras under hållbara villkor och för oss är det viktigt att hantera alla medarbetare, oavsett anställningsform, på ett schysst sätt som gör att vi är och förblir en attraktiv arbetsgivare.

Catharina Gilljam

Produktionschef SVT

Linnéa Kihlström

Läs också:

”SVT missbrukar sin dominerande ställning mot frilansande tv-fotografer” (2019-04-02)

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.