Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

SVT-tweet förbryllade många

Publicerad: 21 September 2015, 02:54

SVT twittrade på fredagen ut ett meddelande om att företaget inte styrs av regeringen, vilket fick många att reagera. UPPDATERAD


Ämnen i artikeln:

SVT

Tweeten som publicerades i fredags löd ”Rykten sprids just nu om att regeringen styr SVT:s journalistik. Det kan vi dementera (vi debatterar inte ryktet vidare här).”

En av många som reagerade på Twitter var Ekots politiske kommentator Tomas Ramberg, som skrev: ”En av Sveriges dokumenterat mest trovärdiga institutioner kan väl inte sprida såna tweets? Eller är det fredagkväll på svt?”

Tweeten har när denna artikel skrivs inte kommenterats vidare av SVT:s Twitterkonto, vilket ju  är i linje med dess budskap.

Däremot har SVT kommenterat den i en intervju med Expressen. ”Det var ett rykte som spreds på Twitter och vi såg att det eskalerade under fredagen. Det var ju ett totalt felaktigt rykte som vi bedömde att vi skulle bemöta. Men sättet vi gjorde det på var inte det bästa”, säger Catarina Wilson på SVT Kommunikation till Expressen.

Ryktet var ett Facebookinlägg som påstod att regeringskansliet uppmanat SVT och TV4 att sluta rapportera om kriminalitet eftersom det skulle kunna gynna SD i opinionsmätningar.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.