Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

SVT trefaldigt prisad i europeisk tv-gala

Publicerad: 12 April 2016, 07:01

Vinner tre av tio kategorier i prestigefyllda Prix Circom.


Ämnen i artikeln:

SVT

Samhällsprogrammet Absolut svensk vinner i kategorin Minoriteter i samhället, Mannen på taket prisas för Bästa nyhetsreportage och SVT Nyheter Norrbottens Randi Gitz är Bästa videojournalist.

Det här ett internationellt bevis på att SVT har bredd och tyngd i sin journalistiska verksamhet. säger Robert Olsson, programdirektör på SVT till Vipåtv.

Prix Circom har delats ut sedan början av 1980-talet och är det mest omfattande tv-priset i Europa. Tävlingbidragen består av program som gjorts och sänts regionalt men också program som sänts i nationell tv. Av totalt tio kategorier belönas SVT alltså i tre, varav två av priserna går till medarbetare på SVT:s lokala redaktioner:

Det är ett härligt kvitto på att SVT:s lokala nyheter håller yppersta kvalitet även med europeiska mått mätt, säger Christina Ågren, programchef SVT lokala nyheter och minoriteter, i en kommentar.

En av de tio vinnarna har också chans att ta hem det finaste priset av dem alla Prix Circom Grand Prix”. Prisutdelningen äger rum i Plovdiv, Bulgarien den 19 maj-20 maj.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.