Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

SVT tillsätter en migrationskorrespondent

Publicerad: 18 april 2016, 05:54

Stina Blomgren får helt ny roll på SVT ska bevaka global migration i ett brett perspektiv.


Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Uppdraget är helt nytt och det känns fantastiskt att få vara med och forma det. Som SVT:s migrationskorrespondent hoppas jag kunna bevaka stora politiska beslut och händelser, men också skildra historier som pågår samtidigt med migrationsuppgörelser och krisrapporter. Historier som tillhör dem som flyr och dem som möter flyktingarna på deras väg, säger Stina Blomgren till SVT:s interntidning Vipåtv.

Stina Blomgren har lång erfarenhet av att ha arbetat med migrationsfrågor. Hon har tidigare rapporterat för SVT Nyheter om frågan och i dag utgår hennes arbete som mellanösternkorrespondent från Kairo.

Beslutet att tillsätta en migrationskorrespondent togs med anledning av att SVT fått mer pengar för att bevaka migrationsfrågor.

Migration är en viktig fråga som påverkar världen i stort och även vårt samhälle och vardag. Jag är glad att SVT nu valt att satsa extra på att belysa detta ämne, säger Ingrid Thörnqvist, utrikeschef på SVT Nyheter, i en kommentar.

År 2008 nominerades Stina Blomgren till en Guldspade för sin reportagebok Svart notis (Atlas, 2008). Hon har också gjort en dokumentärfilm om livet som papperslös i Europa.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev