Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag27.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

SVT-samarbetet hindrar inte ÖP från att satsa på rörligt

Publicerad: 19 Maj 2010, 06:29

Redan nästa vecka räknar Ostersunds-Postens chefredaktör Hans Linderberg med att det ska rulla inslag från Jämtlands-Nytt på OP.se.


Ämnen i artikeln:

SVT

Samarbete med SVT kommer inte att innebära att OP.se lägger ner sina egna webbsändningar. Tvärtom, enligt Hans Linderborg.

   Vi har flera projekt på gång. Vi ska fortsätta att utvecklas där.

Han menar att sändningsformerna snarare kompletterar varandra. Och att samarbetet ska ses som en utökad service till besökarna som får en bredare bild av nyhetsflödet i länet.

Kan ni tänka er att ta in fler konkurrenter på sajten?

Dyker det upp fler så kan jag tänka mig det.

Det är fortfarande några mindre tekniska frågor kvar att lösa men snart är man i mål. När man kommer in på OP.se eller ltz.se kommer det att visas en länkbox som visar inslag från Jämtlands-nytt. Längre fram räknar man med att det ska finnas en inbäddad SVT-spelare på sajten.

Båda modellerna skickar tittaren vidare. Vilket löser problematiken kring utgivarskapet menar Hans Linderberg.

Jämtlands-nytt har sin utgivare som ansvarar för deras material och jag för op.se. Som vi ser det håller det här juridiskt.

Försöket ska pågå i sex månader. Om man går vidare för Östersunds-Postens del beror dels hur den sammanlagda trafiken utvecklas, hur den trafiken till de egna rörliga inslagen påverkas och hur besökarna uppfattar att SVT-material finns på OP.se.

Och om det dyker upp en utgivarfråga som blir för knepig.

SVT och Stampen inleder samarbete

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.